ПРОЕКТ „ДАРИ КРЪВ”

Българска организация за доброволно кръводаряване (БОДК) има удоволствието да обяви стартирането на проект „Дари кръв”. Като основна част от проекта ще видите първото по рода си приложение за мобилни телефони, създадено с цел да улесни желаещите да дарят кръв, както и да помогне на онези, които имат нужда от кръводарители за себе си, или за свои близки. Апликацията „Darikruv”, разработена от нашите партньори „Диджимарк” ООД, е достъпна абсолютно безплатно за всички потребители на мобилни телефони iPhone.

След официалното представяне на проекта и презентациите пред представителите на медиите, ще имате възможност да научите подробности за приложението и целия проект, чрез който се надяваме намирането на необходимите кръводарители да стане многократно по-лесно, по-бързо и по-ефективно.

Приложението „Darikruv” има две основни функционалности. От една страна то е насочено към доброволните кръводарители, които могат да се регистрират и по този начин да заявят желанието си да помагат на нуждаещите се от кръв. От друга страна, нуждаещите се от кръв и техните близки могат да регистрират призив за помощ, за който регистриралите се доброволни кръводарители ще бъдат известени.

България е на едно от последните места по кръводаряване в Европа, като броят на кръводарителите е едва 22 на 1000 души. Повечето от тях дават кръв само за свои роднини и приятели, които са изпаднали в нужда и реалният брой на истински доброволните кръводарители е едва 25 % от регистрираните.

Чрез проекта „Дари кръв”, всички заедно можем да се опитаме да поставим началото на една нова действителност в България!

Ако искате да сте в течение с нашите новини и събития и да ни подкрепете, харесайте страницата ни във Facebook: БОДК / BOVBD