BOVDB presents a new version of its mobile app for blood donators "Blood Drive"

Чрез приложението доброволците на БОДК ще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане

Като част от усилията да преодолее проблемите, които възникнаха в резултат на пандемията с COVID-19 и във връзка с отбелязването на 14-ти юни, Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, Българска Организация за Доброволно Кръводаряване пусна в действие изцяло обновена и подобрена версия на мобилното си приложение „Дари Кръв“. Разработено в партньорство с технологичната компания Аксидиа, то има за цел да улесни връзката между доброволни кръводарители и хора, които се нуждаят от кръвопреливане, оптимизирайки процеса по кръводаряване.

Вече десета година обединяваме и разрастваме общността на доброволните кръводарители и хората, които подкрепят каузата ни стават все повече. Благодарение на нашите партньори от Аксидиа, от една страна разполагаме отново с приложението „Дари кръв“ в подобрена версия и от друга – то вече е налично и за Android, с което ще достигнем до още по-широк кръг от хора и ще имаме още по-голяма успеваемост.

Приложението предоставя възможност на потребителите да потърсят помощ чрез спешен призив за набиране на кръводарители; да се регистрират като доброволни кръводарители и да окажат помощ; да получават известия както за спешни призиви, така и за кампании за доброволно кръводаряване или да се свържат с БОДК. Целият процес се администрира от доброволци на сдружението и чрез иновативната технология се осигурява много по-добра комуникация и бързина.

„В тежката ситуация на COVID-19, ние в Аксидиа искахме да бъдем полезни на обществото по някакъв начин. Използвайки технологичната ни експертиза, с голям ентусиазъм решихме да подкрепим каузата на БОДК, като разбработим изцяло наново и заменим вече остарялата и неработеща система, с нова такава, която от една страна да увеличи значително броя на доброволните кръводарители, и от друга страна да подпомогне и улесни процеса по намиране на кръводарители.“, сподели Николай Мутафов, управляващ съдружник в Аксидиа.

Мобилното приложение е разработено безвъзмездно и позволява регистрация като кръводарител или нуждаещ се напълно безплатно в цялата страна. Налично е за всички мобилни устройства с операционна система iOS и Android и може да бъде свалено от тук.