Високопроходимата линейка – мобилен център за кръводаряване в Родопите, вече действа!

21.04.2013г.


Високопроходимата линейка, представляваща мобилен център за кръводаряване, е закупена по европейски проект „Доброволно кръводаряване в Родопите (RHO – DONATE)“, финансиран от Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013″, по който Областна администрация Кърджали работи в партньорство с област Хасково и регион Източна Македония и Тракия. По данни на изпълнителите на проекта, тя е оборудвана с последно поколение медицинска апаратура за кръвовземане, анализ на пробите и съхранението им. Гарантира сигурност на дарителите и на кръвните банки. Покрива на сто процента европейските стандарти и препоръките на Световната здравна организация. Нейната цел е да улесни доброволците в отдалечените населени места и да стимулира активността им.


Мобилният център заработи на 19 април с акция за кръводаряване в Крумовград. Следващите акции ще бъдат:


22 април – Ардино – от 10:00 ч.;


25 април – Кирково – пред ЦСМП – от 10:00 ч.;


14 май – Момчилград – пред общината – от 10:00 ч.


Българска организация за доброволно кръводаряване поздравява реализаторите на проекта и се надява, че с техния опит и съвместни усилия успехът им ще се разпространи в цялата страна. Призоваваме всички, които имат възможност – да се включат и да дарят кръв! Оценете възможността да бъдете дарители и да помогнете нуждаещите се от кръв в България – наши родители, деца, близки и приятели –  да получат необходимата им здравна помощ!


Вижте предпоставките за кръводаряване и се убедете сами, че не е нито сложно, нито страшно 🙂 Ако, все пак, имате въпроси или някакви притеснения – ние сме насреща да ги изясним и разсеем…


Станете част от доброволните кръводарители в България и се присъединете към нашата страница във Facebook – БОДК/BOVBD – харесайте я, за да ни подкрепите и ще получавате актуална информация за акции, спешна нужда от помощ и новини по темата за кръводаряването.


Регистрирайте се като доброволен кръводарител и станете част от проект „Дари кръв”, за да можем заедно да продължим да помагаме!