Повече за проекта „Заедно в различията“…

25.02.2013 г.

Българска организация за доброволно кръводаряване за поредна година се присъединява към инициативата на Европейската организация на редките болести – EURORDIS за популяризиране и отбелязване на Международния ден на редките болести – 28-ми февруари. Проектът „Заедно в различията“ е една от инициативите, с които изразяваме подкрепата и съпричастността си към всички страдащи от редки болести, с идеята да насочим вниманието на обществото към тяхното съществуване.


Проектът включва информационна кампания, част от която е и разпространяването на благотворителен календар за 2013 година. БОДК се включи в проекта, в подкрепа на страдащите от таласемия майор – рядко генетично, хематологично заболяване, тъй като недостигът на кръв е сериозен проблем за тези пациенти, имащи нужда от кръвопреливане на всеки 20-25дни. Използваме случая отново да призовем всеки, чието здравословно състояние позволява, да преодолее страха от кръводаряването и безхаберието към недостига от кръв и да стане редовен кръводарител.


Повече за инициативата чуйте от разговора на Надежда Цекулова със Стефка Попова, председател на Българската организация за доброволно кръводаряване по БНР, проведен на 23 февруари 2013 година, като част от информационната кампания.


Ако искате да сте в течение с нашите новини и събития и да ни подкрепете, харесайте страницата ни във Facebook: БОДК / BOVBD