32-годишен мъж с опасност за живота, поради липса на кръв


12.10.2012г.

Полицаи отправиха апел към хората от цялата страна да дарят кръв от група В – (отрицателна). Синът на техен колега – 32-годишният Момчил Руменов Костов е пострадал при пътна катастрофа преди 15 дни и оттогава е в реанимацията на окръжната болница в Плевен.


По информация на председателя на Синдикален Алианс „Сигурност”, МВР още в първите дни след катастрофата много приятели и близки са дарили кръв, но за съжаление преди два дни язвата на младия мъж е прокървила и отново е възникнала нужда от кръвопреливания. Лекарите не дават гаранции за живота на пострадалия, а кръвната му група е рядка и в болницата не разполагат с необходимите количества.


При даряване на кръв се попълва бележка, в която се посочва, че тя е за Момчил Руменов Костов, пациент в окръжната болница в Плевен.


Днес причина е тежкото състояние на сина на техен колега, жертва на пътна катастрофа. Утре това може да бъде всеки… ДАРЕТЕ КРЪВ!!!


Споделете публикацията и харесайте страницата ни във Фейсбук – БОДК / BOVBD, за да можем да достигаме до повече хора! Благодарим ви!!!