„София Блус” подкрепи каузата на БОДК за популяризиране на доброволното кръводарявене!


22.10.2012 г.

Нашите приятели от Клуб по бейзбол и софтбол „София Блус” отново показаха, че подкрепят Българска организация за доброволно кръводаряване като обвързаха мемориалното си събитие „Блус за Емо“ с каузата за популяризиране на доброволното кръводаряване в България.


Благодарим специално на президента на клуба Стефан Бешков, чиято беше идеята проблемът с недостига на кръв в България и нуждата от популяризиране на доброволното кръводаряване да се представи на станалия вече традиционен бейзболен празник, провеждан всяка година в памет на основателя на клуба Емил Насъпов. Радваме се, че имахме възможност в краткото си обръщение към присъстващите състезатели и публика да ги приобщим кък дейността на БОДК и да ги запознаем с нарастващата нужда от кръв в България.


Благодарни сме на организаторите за поканата и изразената съпричастност и желание да обединим усилия в тази нелека мисия. Особено ценно за нас е уверението и желанието на играчите от „София Блус” да се включат отново в доброволна акция за кръводаряване. Припомняме, че състезатели на клуба бяха сред първите, които дариха кръв на старта на миналогодишната пролетна кръводарителска кампания като партньори и приятели на БОДК.


Призоваваме всички да последват техния пример, защото кръвта няма аналог!


Благодарим Ви и разчитаме на Вас и занапред!


Помогнете ни да продължаваме да популяризираме доброволното кръводаряване заедно като станете наши приятели и във Facebook – БОДК / BOVBD.