Акцията за кръводаряване продължава в цялата страна

_

15.09.2012 г.

Кампанията за кръводаряване в цяла България ще продължи и през следващата седмица. От Министерството на здравеопазването информират, че ще бъдат разкрити още мобилни пунктове за кръводаряване:


  • – На 17.09 от 10.00 ч. мобилни пунктове за кръводаряване са организирани в Министерство на правосъдието.
  • – На 18.09 от 11.00 ч. мобилен пункт ще има в Министерството на външните работи,
  • – На 19.09 от 11:00 ч. мобилен пункт ще работи в Министерството на околната среда и водите.
  • – На 19, 20 и 21 септември кръв ще дарят и служители на Министерство на отбраната, Националната гвардейска част и Военно издателство.


Акции ще се проведат и в Областните управи на следните градове в страната:

  • – В Областната управа на София – 17.09.
  • – В Областната управа във Велико Търново – на 19.09 от 9.00 ч. ще бъде разкрит мобилен пункт.
  • – В областите Варна, Силистра, Ямбол кръводарителската кампания стартира от понеделник и продължава до края на седмицата.
  • – В област Пловдив акцията за кръводаряване ще се проведе от 18.09 до 21.09.
  • – На 17.09 ще се проведе в акция в учебни заведения в град Русе, където традиционно се отзовават много млади хора.


Освен във временните пунктове за кръводаряване, всички, които желаят да дарят кръв, могат да направят това в постоянните кръвни центрове в цялата страна, като за най-засегнатите райони (гр. София и Западна България) това са НЦТХ – СофияУМБАЛ „Света Анна”- София и МБАЛ в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Лом и Перник. В секцията „Кръводаряване“ можете да намерите информация за адресите на кръвните центрове, противопоказанията за даряване, необходимите предпоставки, както и допълнителна информация за самия процес на кръводаряване. Разбира се, можете да се обръщате към нас с въпроси относно кръводаряването като използвате формата ни за контакт, а така също и чрез профила ни във Facebook.


Българска организация за доброволно кръводаряване се присъединява към призива на НЦТХ и МЗ и приканва всички, които имат възможност да дарят кръв, и особено тези с кръвна група „А“ или „O“, да се отзоват и да помогнат! Липсата на кръв е сериозен проблем в цялата страна, така че апелът ни е към всички вас, независимо къде се намирате – КРЪВТА НЯМА АНАЛОГ – ДАРЕТЕ КРЪВ, СПАСЕТЕ ЖИВОТ!!!