Абсурдистан или мила родна картинка!!!

_

18.09.2012г.

Драстичен недостиг на кръв!


Постоянни призиви за даряване и спасяване на човешки живот!


Спешни кампании или спешно сбиране на журналисти, които да отразят кръводаряването или по-точно VIP кръводарителите с камерите си!


Мобилни акции… дойдохме си на думата…


След като няколко дни от НЦТХ и МЗ оповестяваха колко тежко е положението и призоваваха българите да бъдат хора и да покажат отговорно поведение; след като представители на родното ни правителство показаха как се прави и колко са загрижени; след като обявиха редица мобилни пунктове за кръводаряване, за да се улесни процесът, какво друго оставаше, освен хората да поискат да помогнат и да отидат да дарят кръв… А дано, ама надали и да, ама не – накуп!!!


Какво се случи – много хора поискаха да дарят кръв и отидоха…, но не можаха… Хората не са допускани до мобилните пунктове, ако не са служители на съответната администрация – това може би е първото предимство, което получиха българските държавни служители пред останалите членове на обществото, но защо трябваше да е под тази абсурдна форма??? Защо след като нуждата е драстична и хората искат да дарят, не са допускани до пунктовете за кръводаряване?


Защо ли? – защото България отново трябва да покаже и докаже, че нищо у нас не се случва нормално и че повърхностното отношение към съществените неща от хората, от които те зависят е ежедневие и че тези хора не се стремят да подобрят положението, а единствено да извлекат дивиденти от него!