Българска организация за доброволно кръводаряване подкрепи официално започналата на 15 март пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване

15.03.2011

Българска организация за доброволно кръводаряване подкрепи официално започналата на 15 март пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване, организирана от Националния център по трансфузионна хематология, Министерство на здравеопазването и Българския червен кръст. Членове на Българска организация за доброволно кръводаряване станаха част от кампанията, като дариха кръв.


Бихме искали да отправим специални благодарности към активно включилите се в инициативата като партньори на БОДК бейзболисти от София Блус, които показаха своята отговорна гражданска позиция, дарявайки кръв в първия ден от старта на кампанията. Надяваме се, че техният пример ще бъде последван от много други настоящи и бъдещи кръводарители по време на тази инициатива, а и като част от бъдещите кампании за доброволно и безвъзмездно кръводаряване.


Пролетната кампания ще продължи до 24 май. Част от нея е и националният журналистически конкурс под мотото „Кръводаряването – дар за Живот!”, чийто краен срок за участие е удължен до 20 март 2011 година. Материалите се изпращат на ncth_bg@abv.bg. Повече информация за конкурса можете да намерите тук!


Пожелаваме успех на участниците в конкурса!